MENIU

Dragnea are șase propuneri pentru postul de premier. Carmen Dan este una dintre ele

CExN al PSD s-a reunit luni dimineaţă pentru a decide, prin vot, asupra propunerii de premier cu care va merge la consultările de la Cotroceni. Cele mai mari șanse par să le aibă Mihai Fifor sau Mihai Tudose. Vehiculate mai sunt și alte nume: Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu sau Carmen Dan.

Update 12.18. Potrivit unor informatii, în ședință se discută despre Mihai Tudose.

Update 10.30. Liviu Dragnea a declarat înainte să intre la ședință, că are șase propuneri, iar una dintre ele este Carmen Dan, motiv pentru care aceasta este prezentă la Cexn.

Pe de altă parte,  întrebat dacă este o problemă că un candidat PSD la functia de premier a facut "scoala de securitate", Liviu Dragnea a declarat că "imi e greu să spun, dar e important ce decidem în partid. Nu vreau sa fiu rautacios, dar despre alt premier se vorbea foarte bine zilele trecute, deși avea această școală".

Update 10.14 Ședința are loc la grupul PSD de la Camera Deputaților.

Liviu Dragnea s-a declarat absolut convins că luni preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el şi Călin Popescu Tăriceanu o vor face, pentru că are "convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României".

"Eu am convingerea in continuare ca presedintele Iohannis doreste stabilitatea Romaniei". "Sunt absolut convins ca luni, la consultari, cand eu cu domnul Calin Popescu Tariceanu vom fi prezenti la Cotroceni va accepta propunerea noastra", a subliniat Liviu Dragnea.

Intrebat cum ar trebui sa fie viitorul premier, liderul PSD a spus: "Un om corect, un om responsabil, un om care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara, un om cinstit".

Totodată, Dragnea a spus că programul de guvernare va suferi câteva modificări pentru flexibilizare, în condiţiile în care este vorba despre o serie de întârzieri din cauza Guvernului Grindeanu, susținând că obiectivul lor este, însă, același, dar pentru a ajunge la el, este nevooie să să schimbe "câteva maşinuţe".

Potrivit unor surse din conducerea PSD, Dragnea ar fi avut în intenţie, la sfârşitul săptămânii trecute, să meargă în CExN cu două propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern PSD partid decizii Klaus Iohannis CExN