MENIU

OFICIAL Biroul Electoral Central a respins solicitarea de prelungire a procesului de votare după ora 21.00

Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00. La mai bine de o oră după ce informația a apărut, pe surse, în presă, BEC a transmis un comunicat oficial.

"Biroul Electoral Central aduce la cunoştinţă publică următoarele: în şedinţa Biroului Electoral Central din data de 27 septembrie 2020, ora 18,00, s-a stabilit ca prevederile art. 92 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, sunt clare, în sensul că nu permit posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru alegătorii care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de vot, astfel cum s-a solicitat Biroului Electoral Central," se spune în comunicatul semnat de președintele BEC, judecătorul George Bogdan Florescu.

În cursul după-amiezii, Ministerul de Interne a solicitat prelungirea procesului de votare după ora 21:00. ”Ținând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care așteaptă în proximitatea secției de votare” a cerut MAI într-un document semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

La această oră (16.30) sunt cozi de sute de oameni în Ștefănești, județul Ilfov. Oamenii stau la coadă de ore bune pentru a intra la urne.

Situația este asemănătoare și la Tunari, județul Ilfov. Sute de oameni așteaptă de ore bune să își exprime opțiunea de vot. Unii alegători au venit la secție încă de la ora 4 dimineața.

Mai multe articole despre:
alegeri locale 2020 votare