MENIU

Elena Udrea, primele declarațiii, după ce a părăsit penitenciarul Târgșor

Elena Udrea a declarat, imediat ce a ieșit pe poarta penitenciarului Târgșor, că va rămâne în politică, cere iertare mamei și prietenilor pe care i-a făcut să sufere, adăugând că nu l-a sunat pe Traian Băsescu. 

Întrebată cum a primit vestea eliberării, Udrea a spus: Cu bucurie, foarte multe lucruri nu le-am stiut, am vazut în tot acest timp oameni care au putut sa treaca peste resentimente, am vazut oameni care vorbesc despre arest, dar nu știau ce înseamnă asta. Cred că a fost  destinul meu să cunosc această experienta. Sper să pot face ceva pentru oamenii din arest și pentru oamenii de aici(..) Îi cer iertare mamei și prietenilor. O să mă duc acasă, să mă întâlnesc cu cu prietenii. Îmi cer iertare celor care au fost lânga mine, este mai greu pentru cei de afară. Îmi cer iertare şi celor care s-au bucurat că am ajuns aici, pentru că înseamnă că am greşit făcându-i să se bucure acum. Nu-mi cer iertare pentru acuzaţiile care mi se aduc. Dacă ar fi să pedepsim clasa politică, atunci ar trebui să fiu printre ultimii care să ajungă aici", a spus Elena Udrea. 

Elena Udrea, în arest la domiciliu. La plecarea din arest: Cer iertare mamei și prietenilor

Fostul ministru a arătat că femeile care ajung la Penitenciarul Târgșor 'merită să trăiască aici decent și merită o șansă când ies pe poarta acestui penitenciar' și a spus că experiența arestului preventiv nu a fost una ușoară, însă nu a fost surprinsă de ceea ce i s-a întâmplat. 'Nu a fost ușor. Libertatea în primul rând (mi-a lipsit—n.r), pentru că eu nu am fost surprinsă, știam ce mă așteaptă de ani, de un an și ceva, dar sunt parte a clasei politice și știu foarte bine ce se poate întâmpla când o parte măcar din justiție se lasă controlată dacă nu de politic, știu eu, poate de orgolii, de lupte personale. Dar faptul că eu, Elena Udrea, am putut să ies astăzi pe această poartă având în vedere modul în care am intrat aici arată că justiția are o șansă, că există profesioniști, există oameni curajoși, există oameni corecți care pot face ca justiția să fie dreaptă', a mai spus Udrea.

Întrebată dacă va rămâne în politică, aceasta a răspuns afirmativ, punctând că ar trebui să fie printre ultimii politicieni pedepsiți.'Voi rămâne în politică pentru că sunt foarte multe lucruri de schimbat, de îndreptat. Faptul că Elena Udrea a fost arestată nu înseamnă că s-a făcut justiție, așa cum vor unii să spună. Cred că este nevoie de justiție, dar justiția trebuie să se facă nu ca o răzbunare, justiția trebuie să fie în conformitate cu legea și trebuie să se facă cu dreptate. (...) Știu că politicienii nu sunt iubiți, dar dacă ar fi să pedepsim clasa politică, atunci ar trebui să fiu printre ultimii pedepsiți', a declarat Udrea.