MENIU

Udrea, despre ”Gala Bute”: Dosarul este legat de declarațiile făcute vineri despre șeful SRI

Elena Udrea a declarat, luni, referitor la acuzaţiile care i se aduc în dosarul ”Gala Bute”, că acestea sunt legate de declaraţiile pe care le-a făcut vineri legate de şeful interimar al SRI, Florian Coldea.

Elena Udrea a declarat în deschiderea conferinței de presă, că este ”vinovată” de faptul că a dorit ce au dorit milioane de români, să îl vadă boxând pe Lucian Bute, la el acasă:

 ”Cateva precizari legate de ultimele acuzatii care mi se aduc in dosarul "Gala Bute". Recunosc ca sunt vinovata ca am dorit ce au dorit milioane de romani in 2010, sa il vedem pe Lucian Bute boxand la el acasa. Daca sunt vinovata ca Ministerul Turismului si-a facut promovare pe baz acestui sportiv, mi-o asum. A fost o oportiunitate pe care am gasit-o in interiorul Guvernului, pe care am gasit-o in unanimitate. MDRT nu a facut decat un singur lucru: a cumparat publicitate în cadrul Galei Bute. Daca e vreo vina ca am vrut ca Ministerul pe care l-am condus sa-si faca promovarea cu cel mai mare campion pe care il avea Romania la acea vreme, am gresit. Mă astept la orice. S-au activat acoperitii din presa, am vazut cum politicienii au sarit sa ma acuze pe mine si sa spele imaginea generalului Coldea. Nu am incredere in ancheta care se va face pe baza denuntului pe care l-am facut. Nu am incredere in comisia de control al SRI. Nu am putut organiza noi evenimentul pentru ca nu era legal. Am contractat publicitate in conditiile legii. Mi se pare evident in acest dosar ca e legat de declaratiile pe care le-am facut vineri in care am acuzat actaulul sef SRI”. 

Udrea a mai ținut să precizeze că acuzațiile care i se aduc în acest dosar sunt o încercare de intimidare:

”Consider ca e o incercare de intimidare, ma astept la orice, de decredibilizare a mea, un dosar in care sunt poenita de patru ani si abia acum mi se stabileste calitatea de inculpat. Sunt convins ca se va face dupa tipicul vazut, ingroparea in acuzatii, in cauze penale. Ma uitam la reactiile ce au urmat la declaratiile facute. S-au activat acoperitii din presa iar politicienii cu schelete in dulap in loc sa spuna sa cerceteze justitia am vazut cum au sarit sa ma acuze pe mine si sa spele imaginea generalului Coldea. Nu am incredere in cercetarea lucrurilor pe care le-am reclamat, ca ancheta pe care si-o face singur Coldea la SRI va da vreun rezultat, ca in comisia parlamentara unde va fi audiat domnull Coldea de domnul Ghita, domnull Verestoy, un parlamentar implicat in dosare penale, de alti parlamentari cu probleme. Nu am incredere ca vor avea curaj sa cerceteze lucrurile pe care eu le-am spus”. 

Pe de altă parte, fostul ministru a mai precizat că a vazut cum toți marii bărbați ai României s-au ascuns sub mese, menționând că dacă acestora le este frică, ii poate fi și ei frică: 

”Am vazut cum toti marii barbati politici ai tarii s-au ascuns pe sub mese. Intrebarea nu e ce am spus, ci de ce am spus acum. Am aflat in aceasta toamna, inainte ca fostul meu sot sa fie retinut. Daca lor, acestor mari barbati ai Romaniei le este frica, sunteti de acord ca poate sa imi fie si mie frica?(...)Prefer să fiu supravegheata de politie”. 

 

 Știre in curs de actualizare