MENIU

Udrea, despre dosarul Gala Bute: Niciun copil de grădiniţă nu crede ce spun Topoliceanu şi Lungu

Elena Udrea a declarat, joi, că se "bucură" de decizia judecătorilor de a respinge solicitările de "procedură simplificată" pentru Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă în dosarul "Gala Bute", adăugând că niciun copil de grădiniţă nu putea să îi creadă, scrie Mediafax.

"Eu sper că cineva de aici a fost în sală şi a văzut ce hal de declaraţii au dat oamenii aceia. Niciun copil de grădiniţă nu putea să-i creadă. Era evident, contrazicerile dintre ei, contrazicerile cu vechile declaraţii, neconcordanţe, minciuni, atitudinea. Un judecător cu experienţă - şi cei de la Înalta Curte evident că au experienţă - îşi dau seama văzând un inculpat care dă o declaraţie dacă spune adevărul sau nu. Se simţea de la un capăt la altul", a spus Udrea.

Deputatul a susţinut că dorinţa celor patru era de a da vina total pe ea pentru toate faptele din dosar, lucru care nu i-a convins pe judecători. "Evident că ţinta este Elena Udrea. Dorinţa era de a da vina pe Elena Udrea pentru a scăpa ei. Mă bucur că au rămas să fie judecaţi în continuare alături de mine în acest proces", a spus aceasta.

Instanţa supremă a respins, miercuri, cererile formulate de Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă de judecare în procedură simplificată, în dosarul "Gala Bute", în urma căreia ar fi putut beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.

Cererile de judecare în procedură simplificată au fost formulate de cei patru inculpaţi în dosarul "Gala Bute" la termenul din 16 octombrie. Aceştia au arătat în faţa instanţei că recunosc în totalitate faptele de care sunt acuzaţi şi au dat declaraţii complete privind împrejurările în care s-au comis faptele de care sunt acuzaţi de către procurori.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, printr-o decizie dată miercuri, judecarea cauzei în procedură simplificată pentru Lungu, Nastasia, Topoliceanu şi Botoroagă.