MENIU

UDMR nu vrea la guvernare. Deocamdată!

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu va intra într-un guvern de tranziție, chiar dacă toți membri partidului vor vota căderea Guvernului Dăncilă.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat marți la RFI că partidul pe care îl reprezintă nu vrea să intre într-un guvern de tranziție în cazul adoptării moțiunii de cenzură.

El a precizat că toți parlamentarii maghiari vor vota pentru demiterea Vioricăi Dăncilă, menționând că formațiunea sa nu va vota la vedere joi, dar ”încrederea este foarte importantă”.

”UDMR-ul nu dorește să intre într-un Guvern politic de tranziție (…). Până anul viitor, ne trebuie un Guvern care să fie și profesional, dar și politic și să poată să pregătească aceste trei alegeri, care sunt foarte importante”, a deeclarat senatorul maghiar.

Cseke Attila a dat asigurări că parlamentarii UDMR vor vota moțiunea de cenzură.

”Noi întotdeauna când ne-am poziționat politic pe o anumită chestiune, mai ales de o asemenea importanță, cum este moțiunea de cenzură, noi întotdeauna am respectat ceea ce am spus și am făcut în fapte exact ceea ce am și declarat”, a subliniat el.

Mai multe articole despre:
UDMR moţiune Cseke Atilla