MENIU

UCRAINA. BĂSESCU, după şedinţa cu STRUCTURILE DE SECURITATE: România nu este afectată direct

UCRAINA. BĂSESCU, după şedinţa cu STRUCTURILE DE SECURITATE: România nu este afectată direct

Preşedintele Traian Băsescu a convocat, sâmbătă, într-o şedinţă de lucru, structurile de securitate naţională cu privire la situația din Ucraina. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în urma şedinţei s-a stabilit că România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina.

"România nu este afectată direct de situația din Ucraina și nu există riscuri imediate la adresa securității naționale a țării. România nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate națională. România va continua să fie activă în relațiile cu aliații săi în discuțiile privind evenimentele din Ucraina", se arată într-un comunicat remis, sâmbătă seara, de Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în comunicat se subliniază faptul că preşedintele Traian Băsescu "a mandatat reprezentanții statului român să prezinte poziția de principiu a României în dezbaterile ce urmează pe această temă în structurile Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și ale Uniunii Europene (UE)".

"România va monitoriza, în continuare, cu maximă atenție, atât situația din Ucraina, cât și evoluțiile separatiste din Republica Moldova", se mai arată în comunicat.