MENIU

Țuțuianu: "Parlamentarii PMP au primit telefon de la Băsescu să nu facă alianță cu Pro România"

Adrian Țuțuianu susține că a discutat cu parlamentarii PMP în cursul dimineții despre o posibilă alianță cu Pro România, iar după ora 12:30 aceștia au primit telefon de la Traian Băsescu să nu se alieze cu nimeni. Țuțuianu spune că scopul este ca noul govern Dăncilă să treacă în Parlament.

"Mi s-a părut ciudat că până la ora 12, cei din PMP am discutat săptămâna trecută, au fost 5-6 care ar fi făcut alianță. După 12:30 am mers la grupul lor parlamentar și ne-au comunicat că, în urma discuțiilor cu Băsescu nu se mai face nicio alianță.

Așa că, am plecat trei inși de la Pro România și ne-am afiliat la ALDE. Deci, nu suntem membrii ai partidului, ci suntem senatori afiliați acestul grup parlamentar, ca să avem timpi de vorbire", a spus Țuțuianu.

Tema telefonului de la Băsescu a fost lansată în media de către liderul Pro România, Victor Ponta.

Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu, europarlamentar și președinte de onoare al PMP, că face jocurile Vioricăi Dăncilă în Parlament.

„Știți de ce n-avem grup (parlamentar la Senat)? Știți cine a dat telefoane? Domnul Băsescu! Le-a interzis senatorilor PMP, nu cumva să facă grup, că e cu Dăncilă. Vă dați seama că dacă Băsescu o susține pe Dăncilă, suntem pe calea cea mai bună din toate punctele de vedere”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

Despre nominalizarea lui Meleșcanu ca șef al Senatului, Adrian Țuțuianu susține că mulți membri PSD au fost luați prin surprindere.

"Au fost luați prin suprindere. Știu că mai mulți lideri PSD vizau această funcție: Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc sau Titus Corlățean. Exită o nemulțumire și în grupul parlamentar PSD, dacă Meleșcanu a venit singur în grup, practic pentru un om s-a dat al doilea post. Nu cunosc detaliile din grupurile ALDE, dar înțeleg că s-au făcut promisiuni în sensul ăsta.

Am avut discuții cu foarte mulți oameni politici zilele acestea. Mulți dintre ei au zis că vin și n-au mai venit! Zilele astea am meditat asupra caracterului oamenilor, mai ales al celor implicați în politică", a declarat Țuțuianu.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Adrian Ţuţuianu Pro Romania