MENIU

Tunul lui Liviu Dragnea

<p>Liviu Dragnea</p>

Acest “tun” este, de fapt, un aerodrom. Aerodromul Alexeni, aflat la 65 de km de Bucuresti, cu iesire la DN 6, cu o suprafata de 365 de hectare, dotat cu 13 cladiri, 2 hangare, o pista betonata de 2.500 de metri liniari si avand o cifra de inventar de nu mai putin de 79.310.152 lei. Dar de unde pana unde un aerodrom il implica pe vicepremierul Liviu Dragnea?

Explicatia consta in faptul ca in, 18 noiembrie 2011, fosta perla a aviatiei militare a trecut in subordinea Ministerului Dezvoltarii, care ar fi trebuit sa o valorifice. Valorificarea unui aerodrom amplasat atat de aproape de capitala ar fi putut sa se faca in mai multe feluri. Fie prin transformarea sa in cea mai importanta scoala de pilotaj a Romaniei, fie prin reinscrierea locatiei in circuitul aviatiei civile ca un al treilea aeroport al Bucurestiului, fie prin vanzarea pe sub mana, bucata cu bucata, a activelor si utilizarea terenului sub forma unui tun imobiliar. Ei bine, domnul Liviu Dragnea a preferat cea de-a treia varianta.  

In prezent, din fosta scoala de pilotaj se fura ca din codru. In mod deliberat, ea este lasata practic fara paza, desi, in absenta unei licitatii publice, vicepremierul Dragnea a incheiat totusi un contract in acest sens cu Sheriff Guard.

Impotriva lui Liviu Dragnea exista de altfel si o plangere penala la DNA, depusa de Marin Anton, unul dintre numele grele ale aviatiei romanesti, fost pilot militar in flotila de elita a aviatiei din perioada 1971-2009. Acesta il acuza pe Liviu Dragnea de abuz in serviciu contra intereselor statului si subminarea economiei nationale si ataseaza sesizarii sale mai multe probe.

In contextul actual, “cazul Aerodromul Alexeni” este relevant nu doar in ceea ce priveste o posibila frauda de mari proportii in care este implicat un membru marcant al Guvernului Ponta, ci si in contextul intentiei Statelor Unite de a crea sase baze militare in proximitatea zonei de conflict a Ucranei, una dintre acestea urmand sa fie amplasata in Romania. Situatie care ne obliga sa ne reamintim cat de dese au fost interventiile reprezentantilor Washingtonului in ultima vreme, legate de necesitatea diminuarii coruptiei si a consolidarii statului de drept si justitiei libere, aceasta fiind singura garantie nu numai a sporirii investitiilor americane in zona, ci si a intaririi parteneriatului strategic romano-american.

Citeşte mai multe pe corectnews.com.