MENIU

Tudorel Toader, despre auditul de la DNA, P.General şi DIICOT: O evaluare nu s-a făcut de 10 ani

Toader pune lupa pe Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat că este necesar un audit la DNA şi Parchete, deoarece o evaluare nu s-a făcut de 10 ani. 

Întrebat în ce va consta acest audit, având în vedere că evaluări ale activităţii DNA s-au mai făcut în anii trecuţi, inclusiv un studiu finanţat de Banca Mondială, ministrul a precizat:

"Când evaluezi pe cineva, poţi să evaluezi pentru ce a făcut, dar poţi şi pentru ce nu a făcut. Ai acţiuni şi omisiuni."

Tudorel Toader nu a mai dorit să dea alte detalii despre procedura auditului. "Vom decide. Astăzi nu voi intra pe fondul acestei probleme", a precizat acesta.

În privinţa cadrului legal în care se face auditul, Toader a amintit articolul din Constituţie care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

"Trebuie să vă uitaţi care sunt parametrii, limitele, formele de exercitare a autorităţii ministrului. Sigur, cu respectarea indepedendenţei, autonomiei, că nu te duci să întrebi de ce soluţia asta sau soluţia cealaltă", a mai declarat ministrul.