MENIU

BĂSESCU ŞI PONTA s-au întâlnit cu adjuncta directorului CIA

TRAIAN BĂSESCU s-a întâlnit cu adjuncta directorului CIA

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe Avril D. Haines, adjuncta directorului Agenției Centrale de Informații (CIA), în cadrul întâlnirii fiind discutate situaţia din regiune şi buna colaborare dintre serviciile de securitate ale celor două ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a primit-o la Palatul Cotroceni, pe adjuncta directorului Agenției Centrale de Informații (CIA), doamna Avril D. Haines.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația din regiune, dar și despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele două țări, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea a avut loc luni la ora 11.00.

Şi Guvernul a transmis un comunicat în care a precizat că premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la rândul său, luni, cu Avril Haines, adjunct al directorului Agenției Centrale de Informații, prilej cu care "s-au discutat aspecte ale evoluțiilor din regiune și a fost evidențiată excelenta colaborare între serviciile de informații din România și SUA".

Întâlnirea lui Ponta cu oficialul CIA a avut loc la Palatul Victoria.

Avril Dannica Haines a fost numită adjunct al directorului CIA la 9 august 2013. Între 2010 şi 2013, Haines a lucrat la Casa Albă, unde a fost consilier pe probleme de securitate. Înainte de a se alătura echipei de la Casa Albă, Haines, de profesie avocat, a fost consilier juridic la Departamentul de Stat.

În perioada 2007-2008, a fost consilier adjunct în cadrul Comitetului pentru relaţii externe al Senatului SUA. A studiat fizica la Universitatea din Chicago şi dreptul Georgetown University Law Center.

Mai multe articole despre:
CIA Traian Băsescu preşedinte Avril D. Haines