MENIU

TRAIAN BĂSESCU: Relațiile dintre Israel și România sunt excelente

TRAIAN BĂSESCU: Relațiile dintre Israel și România sunt excelente

TRAIAN BĂSESCU. Președintele României, Traian Băsescu, a calificat drept "excelente" relațiile dintre Israel și România, într-un interviu difuzat vineri de postul de radio Kol-Israel /Vocea Israelului/, înaintea vizitei pe care șeful statului urmează să o efectueze săptămâna viitoare în Israel.

TRAIAN BĂSESCU. "Acesta este motivul principal al vizitei: consolidarea relațiilor dintre Israel și România, care sunt excelente, dar, cu certitudine, la excelență se poate adăuga și foarte multă soliditate", a subliniat șeful statului român, precizând, la solicitarea postului de radio, că pe agenda discuțiilor pe care le va purta în Israel cu înalți demnitari între care președintele Shimon Peres, premierul Bejamin Netanyahu și ministrul de externe, Avigdor Lieberman, se vor afla și probleme regionale.

TRAIAN BĂSESCU. "Noi plecăm de la premisa extrem de importantă că nu se poate realiza o pace în regiune fără ca Israelul să aibă garantată securitatea și, în același timp, suntem adepții unui compromis care să-i lase și pe palestinieni să aibă un stat", a menționat președintele român, potrivit agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
România Israel Traian Băsescu preşedinte