MENIU

Traian Băsescu, reacție foarte dură după votul pentru blocarea arestării lui Șova

Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa de facebook, un scurt mesaj, în care a scris că Tăriceanu a făcut în cazul Şova, ”un grav abuz în serviciu, încălcînd Constituţia României şi decizii anterioare ale Curţii Constituţionale”. 

Traian Băsescu l-a catalogat pe Tăriceanu drept slugă a lui Ponta, adăugând că acesta trebuie să ajungă în fața Justiției:

”Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu a făcut astăzi, în cazul Şova, un grav abuz în serviciu, încălcînd Constituţia României şi decizii anterioare ale Curţii Constituţionale. Această slugă a lui Victor Viorel Ponta trebuie să ajungă urgent în faţa justiţiei”, a scris Băsescu. 

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova, notează Agerpres.

Senatorii au încuviințat însă solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) de reținere și arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.