MENIU

TRAIAN BĂSESCU: "Pentru România nu există RISCUL unei INVAZII. Nu că Putin nu ar fi INTERESAT"

<p>Traian Băsescu</p>

Traian Băsescu a vorbit, în timpul ultimului său discurs ţinut în calitate de preşedinte al României, despre trei mari teme importante pentru cei 10 ani în care a condus ţara: securitatea României, România şi Uniunea Europeană şi statul de drept.

Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea, în timpul ultimului său discurs ţinut de la Cotroceni, că România este, din punct de vedere al securităţii, mai sigură ca niciodată.

"Românii trăiesc într-un stat sigur. România este o ţară sigură datorită modului cum instituţiile ei funcţionează. Dacă privim la ce se întâmplă în regiune, la agresivitatea vecinului nostru de la răsărit, a lui Putin, vă asigur că România este de asemenea un stat sigur. Nu există riscul unei invazii. Nu că Vladimir Putin nu ar fi interesat, pentru că este interesat, dar România are un parteneriat strategic cu SUA care îi dă confortul că nu e singură la riscul la securitatea naţională.

Priviţi la ce se întâmplă în baza militară de la Kogălniceanu. Sute de puşcaşi marini sunt dislocaţi acolo. Priviţi la exerciţiile din Marea Neagră. Din punct de vedere al securităţii, România este mai sigură ca niciodată. Iar din acest punct de vedere mesajul meu pentru români e că suntem în siguranţă. În această arhitectură a securităţii naţionale, serviciile româneşti de informaţii, SRI, SIE, sunt totalmente conectate la sistemele de informaţii ale aliaţilor.

Din punct de vedere al Armatei, din punct de vedere al structurilor de securitate, putem spune că România este un stat sigur. Am convingerea că ultima legislaţie care vizează punerea la îndemâna serviciilor a accesului la internet şi un control al operatorilor pe cartelele pre-pay este o măsură care poate preveni atacuri cibernetice la adresa României", a spus preşedintele, încheiind cu o concluzie: "Dacă la începutul mandatului meu, eram o ţară NATO, în momentul de faţă suntem o ţară NATO credibilă în interiorul Alianţei".

 

BĂSESCU: Le mulţumesc românilor pentru onoarea de a le fi preşedinte 10 ani - LIVE