MENIU

Traian Băsescu: Niciodată nu am folosit instituțiile statului în lupta politică

<p>Traian Băsescu: Niciodată nu am folosit instituțiile statului &icirc;n lupta politică</p>

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat astăzi, la Iași, unde participă la alegerile pentru şefia filialei locale a PMP, că niciodată nu a folosit instituțiile statului în lupta politică, deși a avut probleme și cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Victor Ponta.

”Am fost dispute și cu Tăriceanu și cu Ponta, niciodată nu am folosit instituțiile statului în lupta politică, să se înceapă urmărirea penală”, a spus Traian Băsescu, adăugând că primii miniștrii săi și-au terminat mandatul cu bine.

Conform fostului președinte, avem nevoie de o justiție care să fie conștientă de propriile ei probleme. ”De asemenea, avem nevoie de o justiție în care judecătorul, cu propria lui consțiință și cu legea în față, să ia deciziile”, a mai precizat Traian Băsescu.

Legeat de faptul că au fost vehiculate anumite informații conform cărora l-ar fi suspendat pe Teodor Atanasiu din funcție de ministru al Apărarării Naționale, Traian Băsescu a spus că este o minciună.

”Este o minciună. Atanasiu a demisionat singur. Este adevărat că am făcut presiuni să demisioneze, pentru plângerile penale, pentru că se ducea la întâlnirile NATO și în loc să stea la discuții se plimba prin Bruxelles. Că nu a rezistat la presiunea mea, este problema lui, nu a mea”, a explicat fostul președinte.