MENIU

Traian Băsescu, despre Ponta: Fiecare minut în care nu își anunță demisia de la Guvern, o eroare!

Fostul președinte Traian Băsescu a precizat că în opinia sa, fiecare minut în care Ponta nu demisionează de la Guvern este o eroare. 

”Eu nu am niciun dubiu de ce Ponta i-a spus partidului să il protejeze pe Sova. Abordarea lui Ponta nu poate fi decat una, legata de demisia: este singura lui soluție, trebuia să facă asta de la început. Fiecare minut in care nu isi anunta demisia este o eroare. Era clar ca falsificarea de documente nu il va duce nicaieri”, a spus Traian Băsescu, la sediul PMP.

 

Victor Ponta a fost chemat, luni dimineaţă, la DNA, să dea explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Faptele de care a fost acuzat ar fi fost săvârşite în perioada 2007-2008, când Ponta a fost avocat.

Victor Ponta, audiere fulger la DNA. Premierul a venit în cârje: "Nu facem politică aici!"

Potrivit DNA, în baza unei convenţii între casa sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova, Victor Ponta a emis 17 facturi, în valoare de 181.440 lei. Sumele aferente facturilor reprezentau cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. Potrivit aceleiaşi surse, Ponta nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în baza convenţiei de conlucrare.

Cu banii obţinuţi de la casa de avocatură a lui Dan Şova, Ponta a cumpărat două apartamente într-un complex din Capitală.