MENIU

Traian Băsescu, despre blaturile dintre PSD, PNL, ALDE şi UNPR

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a declarat joi, la Realitatea TV, că, în prezenta campanie electorală, există trei tipuri de blaturi între partide.

Şeful PMP a spus că în prezenta campanie electorală, există trei tipuri de blaturi între partide. Primul este cel al susţinerii unor candidaţi independenţi, proaspăt plecaţi din partide – de exemplu, George Scripcaru (ex-PNL) în Braşov sau Tudor Pendiuc (fost membru PSD) în Piteşti.

„Partidele şi-au pus candidaţi la Primărie şi spun că ei îl vor susţine pe acel candidat, nu pe independent. În realitate, organizaţia toată face campanie pentru independent, nu pentru candidatul oficial. Acest tip de blat este urât şi este înşelătorie. Partidele care refuză să discute sunt liberalii şi PSD-ul, deşi PSD-ul discută cu ALDE. Liberalii ignoră Mişcarea Populară, dar ce să facem?” a punctat Băsescu, potrivit psnews.ro

În al doilea rând, Traian Băsescu a reclamat „blatul făcut de UDMR cu alte partide”.

„UDMR, fiind partid parlamentar, are dreptul să fie reprezentat în toate secţiile de votare. Peste tot, au cedat ori liberalilor, ori PSD-ului şi au trecut ca fiind reprezentanţi ai lor în secţiile de votare oamenii liberalilor sau ai PSD-ului. Nu ştiu dacă este o fraudă, dar în mod cert o incorectitudine este. Ei au dat PNL-ul şi PSD-ul aceste locuri, punând PNL şi PSD în situaţia de a avea doi reprezentanţi în secţiile de votare, în loc de unul”, a detaliat preşedintele PMP.

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu a adus în discuţie un blat despre care a spus că îl ştie, dar nu îl poate proba. „La ALDE, în foarte multe organizaţii, cei trecuţi pe listele de consilieri sunt furnizaţi de PSD, pentru că este un partid nou ALDE, n-a avut peste tot organizaţii şi oameni, şi atunci le-au furnizat PSD-ul”, a mai arătat Băsescu.