MENIU

Traian Băsescu A AVIZAT începerea urmăririi penale a celor 5 foști miniștri din dosarul Microsoft

Președintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a cerut MJ şi l-a informat pe procurorul general în legătură cu solicitarea făcută de începere a urmăririi penale faţă de foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu în dosarul Microsoft. Astfel, Traian Băsescu dă undă verde începerii urmăririi penale față de foștii miniștri. 

Traian Băsescu a anunțat că a studiat cele 13 bibliorafturi și a menționat că acastă anchetă trebuie să meargă până la capăt, chiar dacă  acuzațiile aduse nu sunt la fel. Totodată, acesta a mai menționat că orice întârziere a Parlamentului va dăuna cercetărilor din dosar:

”În ceea ce privește solicitarea Ministrului Justiției legat de cinci foști miniștri, legat de Dosarul Microsoft, am cerut Ministrului Justiției și l-am informat pe procurorul general începerea urmăriii penale pentru doamna Țicău Adriana, Atanasiu Alexandru, Gabriel Sandu, Tănăsescu Mihai, Funeriu Daniel. Nu a fost o cerere formală de începere a urmăririi penale. Am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi și cred că acest caz trebuie anchetat până la capăt. DIn documentele din dosar, nu toate vinovățiile sunt la fel. La Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune legată de bani, mită, este doar în zona de abuz în serviciu. Acești oameni nu au nicio calitate în acest moment. Sunt egali ca și situație. Ei nu au fost trimiși ca nicio calitate. Calitatea pe care eventual le-o vor da procurorii. Sunt egali cu Victor Ponta. Rămâne de văzut dacă li se vor menține calitățile celor cinci ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi o calitate mai târziu. Din punctul meu de vedere, ancheta poate să continue și cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului”,   a spus Traian Băsescu la Cotroceni.