MENIU

Tomac: Moțiunea liberalilor nu va trece. PNL mimează actul de opoziție

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, la Ploiești, că parlamentarii acestui partid vor vota moțiunea de cenzură pentru ca premierul Victor Ponta să plece din fruntea Guvernului, arătând, însă, că moțiunea nu va trece pentru că PNL "mimează actul de opoziție".

"În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (...) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", a declarat Tomac.

Oprea: Îl sprijinim în continuare pe Klaus Iohannis, dar nu vom vota moțiunea de cenzură

 

În acest sens, Tomac a subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, "se ține de scaunul de premier", o astfel de situație fiind de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană.

"De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (...) este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcție", a mai spus Eugen Tomac.

De asemenea, președintele PMP consideră că moțiunea putea fi "mult mai consistentă", având în vedere dificultățile cu care se confruntă România "atât sociale, economice, inclusiv în agricultură". 

Președintele PMP a participat duminică, la Ploiești, la Conferința județeană a organizației Prahova a partidului.

PNL dezvăluie: Vor fi şi voturi de la PSD la moţiunea de cenzură

 


Deputatul Cezar Preda, copreședinte al PNL Buzău, susține că 'moțiunea de cenzură este un demers obligatoriu pentru opoziție și cu ocazia votului se va vedea cât de mare este interesul național al tuturor partidelor reprezentate în Parlament'. Totodată, el a spus că, deși social-democrații nu susțin moțiunea, crede că "vor fi și destule voturi de la PSD".

"Este cea mai simplă moțiune de cenzură depusă în ultimii 25 de ani, era obligatoriu să fie introdusă în momentul în care prim-ministrul a fost trimis în judecată, căci acesta este cel mai important ordonator de credite și nu poate coordona funcția pe care o ocupă în condițiile în care este trimis în judecată pentru infracțiuni care se pliază peste atribuțiunile sale de serviciu", a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Cezar Preda.

Acesta susține că "poziția lui Victor Ponta este pur și simplu este anacronică și este în total dezacord cu ceea ce înseamnă legislația românească".

"Victor Ponta nu poate să fie prim-ministru al unei țări democrate, să gestioneze fonduri publice, să gestioneze politica fiscală a României, să gestioneze și să gireze lupta împotriva evaziunii fiscale atât timp cât pentru aceste acuzații este trimis în judecată. În această țară, oricare din cei 300.000 de funcționari publici care îndeplinesc atribuțiunile de serviciu sunt suspendați din funcție în momentul în care sunt trimiși în judecată pentru asemenea infracțiuni", a mai spus Cezar Preda.