MENIU

Tobă ar fi solicitat analizarea tezei sale de doctorat (surse)

Ministrul de Interne, Petre Tobă, ar fi solicitat comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Educației, potrivit unor surse, să-i analizeze teza sa de doctorat, notează Agerpres.

Solicitarea a fost făcută în scris, au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, joi, că Petre Tobă riscă să îşi piardă funcţia dacă se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Potrivit Pressone.ro, peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei prin care Tobă a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate.

Întrebat dacă s-a discutat în Guvern pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la un eventual plagiat al lui Petre Tobă și care este poziția premierului Cioloș pe acest subiect, Suciu a răspuns: "Nu s-a discutat acest subiect, dar vă reamintesc că obiectivul de integritate este fundamental și un obiectiv la care premierul și Guvernul țin foarte mult. Dacă verdictul de plagiat va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluție. Vom vedea verdictul și vom avea și soluția".