MENIU

Meleșcanu este istorie! Titus Corlățean, propus la șefia Senatului

Marcel Ciolacu a declarat că Titus Corlățean este propunerea Comitetului Executiv pentru președinția interimară a Senatului,dar decizia aparține grupului social-democrat de la Senat. Președintele interimar al PSD a mai spus că Teodor Meleșcanu și-a exprimat dorința de a demisiona de la Senat.

Am stat de vorbă cu domnul Meleșcanu și a spus că dânsul și-ar dori să-și înainteze demisia, pentru că așa este corect și am luat act de dorința dânsului, una cât se poate de normală. Totodată am discutat și despre acordul pe care PSD îl va avea pe viitor cu Forța Națională", a conchis Ciolacu.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

CCR a dezbătut sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Propunerea a fost discutată la Cex-ul PSD-ului.

Pe 30 ianuarie, Senatorul Titus Corlăţean a fost ales vicepreşedinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, informează un comunicat al Senatului.

Potrivit art. 22 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei) alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dintr-o listă de trei candidaţi transmisă Adunării de către părţile contractante la Convenţie. Votul are loc în plen, după ce, în prealabil, Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO a intervievat cei trei candidaţi, le-a examinat CV-ul şi a emis o recomandare de susţinere a unuia dintre candidaţi pentru votul în plen, arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
Titus Corlatean Teodor Melescanu