MENIU

Tişe: Putem vorbi de abuz în serviciu în cazul lui Ponta, nu a înregistrat demisiile miniştrilor

Tişe: Putem vorbi de abuz în serviciu în cazul lui Ponta, nu a înregistrat demisiile miniştrilor

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe l-a acuzat pe premierul Victor Ponta de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că nu a înregistrat demisiile miniştrilor liberali şi nu le-a trimis la "Monitorul Oficial", ceea ce reprezintă "încălcarea flagrantă a legilor".

Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a ajuns "preşul lui Victor Ponta”, în condiţiile în care premierul se substituie Executivului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Asistăm la o ilegalitate a premierului Victor Ponta, care a făcut preş Guvernul şi a ajuns să se substituie acestei instituţii. Un premier nu poate decide cu de la sine putere dacă înregistrează o demisie a unui ministru şi când, ci ar fi trebuit ca în secunda doi după ce a primit demisiile miniştrilor să le depună la Monitorul Oficial şi să numească miniştri interimari, conform Constituţiei. Ce s-ar fi întâmplat dacă le înregistrează peste şase luni? Consider că această atitudine îl plasează pe Ponta în afara legii, existând elementele unei infracţiuni de abuz în serviciu. Cred că organele abilitate ale statului trebuie să se sesizeze şi să verifice dacă această întârziere voită, unilaterală, făcută după bunul plac al premierului, cu încălcarea flagrantă a legilor, este sau nu abuz în serviciu”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, România a fost, timp de 13 zile, într-o situaţie de instabilitate politică din cauza premierului.

"O demisie poate avea consecinţe incredibile, eu azi nu ştiu dacă am avut minişti sau nu, dacă vor fi plătiţi pentru această perioadă în care şi-au depus demisiile, cine a semnat documentele din ministere?”, a afirmat vicepreşedintele PDL.