MENIU

Dan Vasile Mihale: ,,The Godfather'' de la PSD detonează amnistia

De mult nu am mai văzut o adaptare atât de ,,reușită'' a celebrului ,,The Godfather (Nașul)''. Regizorul (organizatorul) Consiliului PSD s-a depășit pe sine însuși. Aplauze la scenă deschisă pentru marele nimic! Marii actori de ocazie ai PSD cu dosare penale au pus la cale ultimul asalt asupra Justiției: amnistia.

Deși Consiliul PSD nu avea nicio miză majoră, ci doar confirmarea lui Mihai Fifor ca președinte al forului, liderii PSD s-au înflăcărat mai ceva ca trandafirii din blazon și au declanșat un linșaj fără margini la adresa președintelui Iohannis.

Nici Carmen Iohannis nu a scăpat de prigoana liderului PSD. Mai relaxat ca niciodată, Dragnea a sugerat că doamna Iohannis ar putea fi adusă la audieri cu mandat, adică cu duba, pentru că așa s-ar fi întâmplat în cazul domniei sale. Amenințările eternei ,,victime'' Liviu Dragnea nu s-au oprit însă aici.

,,Nașul'' de la PSD a desemnat o ,,celulă de criză'', formată din Drăghici, Iordache și Toader, care să compună o plângere penală împotriva lui Iohannis pentru înaltă trădare, pentru că, atenție, a avut curajul să se îndoiască de profesionalismul guvernului caricatural Dăncilă de a prelua președinția rotativă a Consiliului European. Nu este singurul care se îndoiește. Guvernul Dăncilă nu este unul providențial, ci o adunătură politică cu competențe discutabile. 

Aici președintele a fost consecvent. După ce i-a cerut de trei ori demisia lui Dăncilă era normal să aibă rezerve față de aceasta și față de guvernul pe care îl conduce. A comis însă o greșeală grevă, de începător, atunci când i-a permis soției sale să se sustragă, de două, ori de la audierile de la DNA în speța privind imobilul naționalizat din centrul Sibiului. Aici este vulnerabil.

Revenind însă la conclavul PSD, remarc, din nou, spiritul gregar de castă, gata de orice mișelie ca să-și apere privilegile. Dragnea a vorbit, răspicat, despre amnistie şi grațiere și i-a ironizat pe cei care compară acest gest de clemență cu o bombă atomică. ,,Nu știu când, nu stiu cum, dar PSD-ALDE are această obligație, să repare nedreptățile", a tunat liderul suprem în aplauzele audienței. 

Ce poate fi mai comic decât să privești o gașcă de ipocriți cu mari probleme în justiție care provăduiesc dreptatea și legalitatea, în condițiile în care și-au bătut joc de ambele? 

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
PSD naşul grațierea