MENIU

Test pentru candidaţii la preşedinţie pe 17 septembrie

”Pe 17 septembrie au loc alegerile anticipate în Israel. Momentul s-ar putea dovedi foarte important, inclusiv pentru candidații la prezidențialele din România”, scrie Cristian Unteanu pentru Adevarul.ro. 

”La data respectivă au loc alegerile anticipate în Israel. Hotărâtoare pentru cariera politică a actualului prim-ministru Netanyahu. Vitale pentru echilibrul politic din regiune şi, în aceeaşi măsură, pentru Donald Trump care, în funcţie de rezultatul înregistrat de aliatul său strategic, va avea sau nu deschise condiţii mai favorabile ca până acum pentru a prezenta lumii planul său de pace pentru Orientul Mijlociu”, scrie Cristian Unteanu.

Acest context trebuie foarte bine înţeles înainte de a ajunge la ai noştri şi neştiinţa lor de guvernare. Alegerile din Israel nu sunt numai expresia aprobării sau refuzului politicii duse de Netanyahu ci, în primul rând, vor fi un cec în alb acordat câştigătorului pentru a defini tipul de răspuns în viitorul imediat şi pe termen mediu la noua structurare de forţe din regiune şi pentru a justifica un eventual răspuns militar dur şi extins la atacurile pe care Israelul le acuză ca venind din partea Hezbollah din Liban sau din locaţii siriene controlate de forţe iraniene, controlate şi comandate de Teheran.

Articolul integral pe Adevarul.ro

Mai multe articole despre:
alegeri israel