MENIU

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, despre datoriile sale de la Fisc: O să plătesc ce pot!

Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, care figurează pe lista restanțierilor la Fisc, cu peste 73 000 de lei, a declarat vineri la Alba Iulia că o să plătească în funcție de cum poate, eventual apelând și la un împrumut pentru a-și achita penalitățile, ca acestea să nu crească în continuare.

"O să plătesc în funcție de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalități, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă dați seama că nu stăteam să plătesc penalități aiurea", a spus, într-o conferință de presă, fostul ministru de finanțe.
 
Teodorovici a explicat că restanțele s-au acumulat și pentru că ar fi acceptat întârzieri ale celor care aveau să îi plătească chirie pentru un imobil.

"Poate de multe ori am uitat să mă ocup de finanțele mele, m-am ocupat de finanțele țării. Recunosc și asta. Treburile casei le-am lăsat pe umerii soției", a afirmat Eugen Teodorovici.

El a opinat că este "impropriu" denumită lista restanțierilor drept "Lista rușinii".

"Acele entități — persoane fizice, juridice — care se află pe această listă sunt cei care plătesc față de stat un preț, un cost al acelui împrumut pe care teoretic statul îl dă, adică neplata la timp a unei datorii față de stat este penalizată. Asta înseamnă că statul te împrumută, împrumut pentru care tu plătești. Statul, dacă era așa de viteaz, trebuia să afișeze lista cu cei la care statul trebuie să le plătească TVA-ul și multe alte sume. Aia trebuie să publice Ministerul Finanțelor dacă, într-adevăr, vorbea acest Guvern de transparență", a susținut Teodorovici.

El a mai spus că statul dacă are să dea dă fără nici un fel de dobândă, ceea ce nu este corect. "Statul nu poate să fie haiduc, nu poate să ia să se folosească de banii contribuabililor, dar fără să plătească pentru lucrul acesta", a opinat Teodorovici.