MENIU

Tensiuni în PMP Diaspora. Membrii filialei cer să îşi aleagă preşedintele prin vot

Nemulţumire în rândul membrilor Partidului Mişcarea Populară din afara României. Aceştia vor să îşi aleagă singuri, prin vot, şefii de organizaţii pe ţări şi să decidă şi numele preşedintelui PMP Diaspora. Asta în condiţiile în careactualul lider al PMP Diaspora a fost numit direct în această funcţie. 

Unul dintre membrii PMP din Germania, Gabriel Florea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică de ce insistă „ca Preşedintele Diasporei precum şi preşedinţii de organizaţii pe ţări să fie aleşi şi nu numiţi. Aşa e normal, iar noi, care dăm o mare parte din voturi, vrem şi noi bucata noastră de prăjitură care e asta: vrem să decidem cine ne reprezintă. Oricum, ştim cu toţii că reprezentarea e inegala. Înca o dată, vrem şi nu dorim. La fel ca la vot, ne-am decis pentru ceva şi trebuie spus clar cum arata cevaul ăla.”

Acesta a explicat că preşedintele PMP Diaspora nu trebuie să fie unul dintre deputaţi şi că e nevoie de mai mulţi oameni care să reprezinte partidul, nu de acelaşi număr de oameni cu sarcini mai multe.

Tensiunile apar după înlocuirea fostului preşedinte PMP Diaspora, Cristian Diaconescu, cu actualul şef, Doru Coliu, dar şi după recenta numire directă a şefului pentru Diaspora Germania, despre care membrii PMP de acolo susţin că nu au auzit niciodată.