MENIU

Tensiuni în coaliție: PNL și PSD nu se înțeleg pe facturile românilor - Social-democrații vor explicații de la UDMR

Sunt tensiuni în Coaliția de guvernare. PSD cere ca UDMR să vină cu explicații, după declarațiile făcute de Viktor Orban. Liberalii s-au ferit să îi atace pe liderii maghiari și au spus că vor discuta acest aspect la următoarea ședință de Coaliție.

Partidele aflate la guvernare nu cad de acord nici cu privire la reglementarea pieței energiei. PNL vrea să suprataxeze intermediarii, PSD vrea preț reglementat.

Partidul Social Democrat cere reluarea discuțiilor în coaliția de guvernare pe tema reglementării prețurilor la energie și gaze pe o perioadă limitată. „Realitatea economico-socială o impune”, au transmis social democrații, într-un comunicat de presă zilele trecute.

„PSD susține că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. PSD revine cu această soluție, prezentată încă de la începutul anului, deoarece realitatea economico-socială o impune. Piața este profund distorsionată și nu oferă variante financiar-suportabile pentru economie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare transferate în prețurile produselor pentru populație.

Specialiștii PSD urmăresc cu atenție evoluțiile din Europa, unde tot mai multe voci importante din economie susțin că, după 30 de ani de liberalizare, în actualul context critic, securitatea energetică nu poate fi lăsată la mâna pieţelor”, se arată într-un comunicat al PSD.

Mai multe articole despre:
tensiuni coalitie psd pnl