MENIU

Tensiuni în Coaliție. Liderii PSD și PNL, față în față după mai bine de o lună de atacuri: subiecte importante, pe masa discuțiilor

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Sunt tensiuni uriașe în Coaliție! Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Nicolae Ciucă după ce acesta i-a numit pe PSD-iști "urmașii comuniștilor" și a spus că vrea guvernare de dreapta. Liderul PSD a lăsat de înțeles că un astfel de scenariu ar fi un dezastru, dar și că vrea în continuare o Coaliție cu PNL după alegeri. Astăzi, cei doi lideri vor sta pentru prima dată față în față din postura de candidați validați de partide. 

Am văzut primele atacuri încă de pe scenă, de la Consiliul Partidului Național Liberal de duminică. Rareș Bogdan a spus că le va trimite social-democraților, după alegeri, o duzină de batiste cu care să își șteargă lacrimile după ce vor fi înfrânți.

Liderul liberal Nicolae Ciucă a venit și el cu un atac și i-a numit pe social-democrați "urmași ai comuniștilor". 

Pesediștii au venit și ei cu o replică la adresa liberalilor. Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romașcanu a numit consiliul Național al PNL un "festival al ipocriziei", în timp ce Marcel Ciolacu a criticat spusele lui Nicolae Ciucă, care a dat de înțeles că ar vrea o guvernare de dreapta începând de anul viitor. 

"Este o mare diferență între dorință și putință", a afirmat Ciolacu. Liderul PSD a criticat, de asemenea, fostul guvern de dreapta, pe care l-a numit "un dezastru". 

Totodată, el a dat de înleles că și-ar dori în continuare o guvernare cu PNL, în ciuda tuturor atacurilor dintre cele două partide. 

Astăzi, liderii PSD și PNL se vor întâlni prima dată după o lună și jumătate de când nu au mai făcut nicio ședință de Coaliție, pe masa discuțiilor urmând să se afle subiecte importante.