MENIU

Ș. D. Marin: "Bucureștenii vor avea căldură în case. Dar Guvernul nu va mai ajuta prin subvenții"

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a fost invitat luni seară la ”Deschide lumea” de la Realitatea TV, moderată de Lavinia Șandru. Edilul a vorbit despre principalele probleme cu care se confruntă locuitorii municipiului București, în mod special managamentul traficului, situația RADET, precum și proiectul cadastrelor subterane și supraterane.

”Situația RADET ca și situația Elcen-ului, este una destul de critică. Datoriile s-au rostogolit, până în momentul în care Elcen-ul a hotărât să blocheze conturile RADET. Am constatat că oamenii plătesc. Avem un grad de încasare din partea populației de 90%. (...) În acest moment avem o soluție. Vom adopta o soluție de avarii. Iarna 2015-2016 este una din puținele ierni în care Guvernul nu va mai ajuta prin subvenții”, a declarat Ștefănel Dan Marin, în privința situației RADET din Capitală.

”Avem venituri mult mai reduse. În urma exercițiului rectificării bugetare, am găsit fonduri. (...) Bucureștenii vor avea căldură în casă, însă vom apela la un credit la Trezorerie pentru a acoperi o parte a datoriei RADET la Elcen. Creditul poate fi accesat doar cu acordul Consiliului General al municipiului București”, a adăugat edilul Capitalei, dând astfel un răspuns despre furnizarea agentului termic.