MENIU

Tăriceanu: Suspendarea lui Băsescu are valoare simbolică, de a duce la sfârşit ceva ce n-am terminat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, la grupurile reunite PC-PLR, că cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu are şi o valoare simbolică, de a duce la sfârşit un lucru pe care l-au început şi nu au putut să îl termine.

”Mă aştept ca cererea de suspendare să întrunească numărul de semnături necesar, pentru a o trimite la Curtea Constituţională”, a precizat Tăriceanu, arătând că, faţă de 2012, de la precedenta suspendare, ”preşedintele nu şi-a modificat comportamentul”, informează Mediafax.

Preşedintele Senatului a enumerat câteva dintre motivele pentru care preşedintele Traian Băsescu ar trebui să fie suspendat din funcţie.

”Putem să o luăm cronologic sau invers cronologic. Săptămâna trecută, intervenţia pe lângă preşedintele Comisiei Europene, în cazul comisarului din partea României, cu puţin timp înainte, declaraţiile făcute la Cotroceni, în favoarea Partidului Mişcarea Populară, dispoziţiile pe care le dădea cu privire la organizare, campanie electorală, ameninţări la adresa jurnalistului Tolontan, cereri de dosare de la alt jurnalist. În fine, un adevărat arsenal”, a mai precizat Tăriceanu.

Potrivit președintelui Senatului, toate cele menționate mai sus constituie motive pentru a cere suspendarea lui Traian Băsescu şi, în final, pentru a face apel la cetăţeni pentru demitere.

 

 

Mai multe pe Mediafax.