MENIU

Lovitură de teatru. PSD îl susține pe Meleșcanu la șefia Senatului, după demisia lui Tăriceanu

Răsturnare de situație în Parlament. PSD îl propune pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. După modelul Ramonei Mănescu, păstrată în guvern după retragerea ALDE, acum fostul ministru de Externe ar putea prelua locul lăsat liber de Tăriceanu. Și opoziția are un candidat, în persoana Alinei Gorghiu, de la PNL. Până la alegerea unui nou președinte, atribuţiile vor fi îndeplinite de Şerban Valeca (PSD).

PSD îl susține pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, după demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu, spun surse citate de Realitatea TV.

Impunerea lui Meleșcanu ar face parte din planul lui Dăncilă de a rupe ALDE, după ieșirea partidului lui Tăriceanu de la guvernare. 

Meleșcanu a admis că a fost consultat înaintea deciziei PSD. ”A fost o idee, am avut câteva discuții. Dânsa avea in vedere sa faca o propunere in acest sens si am inteles ca astazi in cadrul grupului senatorial PSD s-a decis sa-mi sustina candidatura”, a spus Meleșcanu.

Întrebat dacă va avea susținere de la ALDE, Meleșcanu a spus că ”O sî vedem când va fi cazul”.

Fostul ministru de Externe a mai spus că nu i s-a cerut să plece de la ALDE și să intre în PSD.

Postul de șef al Camerei superioare este vizat și de senatoarea PNL Alina Gorghiu, președintele partidului, Ludovic Orban, declarând luni că va avea discuții cu formațiunile din opoziție pentru susținerea candidaturii.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcția de președinte al Senatului.

Grupurile parlamentare ale partidelor se întrunesc pentru a desemna noii lideri de grup și pe cine vor susține la conducerea Senatului, după o eventuală demisie a Tăriceanu. 

Fostul partener de coaliție al PSD, Călin Popescu Tăriceanu, a ironizat-o ieri pe Facebook pe Viorica Dăncilă. El susține că premierul, după ce a oferit posturi de ministru parlamentarilor ALDE, pentru a-i convinge să i se alăture, acum a scos pe "tarabă" funcţia de preşedinte al Senatului.

"Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!", scrie Tăriceanu.

În aceaste zile, liderii PSD poartă negocieri cu o facţiune importantă din ALDE, din care fac parte inclusiv foşti miniştri, pentru a trecere în tabăra guvernamentală.