MENIU

Tăriceanu, propunere legislativă inedită înainte de turul doi

Tariceanu, acuzat de "erorile personale"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă, pe Facebook,  că va depune un proiect pentru modificarea legii electorale care să prevadă ca și românii din țară să poată vota pe durata a trei zile. ,, Am auzit destui români din țară nemulțumiți de această situație și cred că trebuie să reechilibrăm situația și să impunem și în țară posibilitatea să se poată vota pe același calendar ca și cel pentru românii din afară'', scrie Tăriceanu pe Facebook.

,,Am auzit destui români din țară nemulțumiți de această situație și cred că trebuie să reechilibrăm situația și să impunem și în țară posibilitatea să se poată vota pe același calendar ca și cel pentru românii din afară. Adică să modificăm legea electorală pentru a înființa un număr de secții de votare (câteva sau măcar una în fiecare județ) unde românii să poată vota trei zile sau câte zile se va stabili să se voteze în străinătate. În fond și în țară pot fi cazuri în care cetățeni care nu pot vota duminică ar putea să-și exprime votul vineri sau sâmbată.

Împreună cu colegii mei din ALDE voi face o propunere legislativă în acest sens pe care o vom discuta și cu celelalte partide parlamentare. Cred că românii trebuie să aibă drepturi egale oriunde aleg ei să trăiască, muncească sau studieze'', scrie Tăriceanu pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu propunere legislativă