MENIU

Tăriceanu: PNL cred că are o problemă în acest moment

Tăriceanu: PNL cred că are o problemă în acest moment

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că PNL are, în prezent, o problemă juridică, dar "cea mai gravă" este una politică legată de modul în care se raportează la inițiativa sa de suspendare din funcție a șefului statului.

"Nu vreau să comentez decizia Tribunalului București, trebuie să constatăm doar că mișcările politice care au avut loc în PNL și care au urmărit îndepărtarea lui Antonescu și punerea cât mai repede a lui Iohannis în funcția de președinte al partidului s-au făcut fără respectarea prevederilor statutare și iată care este consecința: PNL cred că are o problemă în acest moment. Aceasta este o problemă juridică, dar cea mai gravă problemă a PNL-ului este una politică și este legată de modul în care se raportează la inițiativa mea de suspendare a președintelui", a afirmat Tăriceanu, marți, la Senat.

El a susținut că PNL și-a pierdut identitatea de partid liberal ducând o politică "pro-Băsescu". "Mie mi se pare de-a dreptul jenant, rușinos pentru un partid cu tradiție, cu vechime, care a avut o poziție bine articulată pe scena politică, care s-a luptat cu regimul Băsescu și care azi capitulează în mod nejustificat și ajunge să fie dominat copios, din cap până în picioare, începând cu domnul Iohannis, de către PDL și domnul Blaga. Schimbarea asta de atitudine, favorabilă președintelui Băsescu, nu face decât să demonstreze că PNL și-a pierdut identitatea", a adăugat Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PNL liberal