MENIU

Tăriceanu, întâlnire cu Ponta, la Guvern, înainte de vizita FMI: "NU am negociat posturi"

Tăriceanu, întâlnire cu Ponta, la Guvern, înainte de vizita FMI / Foto: sursazilei.ro

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, marţi, la sediul Guvernului, cu premierul Victor Ponta. Potrivit liderului PLR, discuţia dintre cei doi nu a vizat negocierea unor posturi în Guvern, aşa cum se vehiculase pe surse. Recent, premierul a anunţat că va coopta PLR la guvernare, deşi acesta nu este un partid înregistrat oficial. Tot astăzi, oficialii Guvernului vor discuta cu reprezentanţii misiunii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, cu Călin Popescu Tăriceanu, la Guvern. Discuţiile dintre cei doi ar fi vizat proiectul de buget pe 2015, dar şi o serie de teme politice.

"Nu am negociat posturi în Guvern", a declarat Tăriceanu, la finalul discuţiilor.

"Am discutat cu premierul despre calendarul acţiunilor care urmează să fie derutate în legătură cu bugetul: negocierea dintre Guvern şi FMI, trimiterea proiectului de buget la Parlament... Ne-am propus ca, până în jurul lui 20 decembrie, aceste proceduri să fie încheiate. Am trecut în revistă câteva din subiectele politice importante care fac parte din programul de guvernare. E posibilă o remaniere sau o restructurare a Guvernului, dar cred că mai important decât acest lucru e să discutăm despre temele politice legate de proiectul de revizuire a Constituţiei, proiectul privind regionalizarea, proiectul privind legile electorale, finanţarea partidelor, sistemul electoral", a spus Tăriceanu.

Chestionat în legătură cu intrarea PLR la guvernare, acesta a declarat: "O să ne mai consultăm, trebuie să ţinem cont de priorităţi."

Recent, Ponta a anunţat că va coopta PLR la guvernare. PLR, însă, partid condus de Tăriceanu, nu este înregistrat oficial. Tribunalul Bucureşti a respins, în septembrie, cererea de înregistrare.

Întâlnirea între cei doi a avut loc în contextul în care, tot astăzi, oficiali ai Guvernului vor discuta cu reprezentanţii FMI, CE şi Băncii Mondiale.

Misiunea celor trei instituţii se va afla la Bucureşti între 2 şi 10 decembrie. Experţii urmează să discute cu autorităţile române despre proiectul de buget pe 2015.

Misiunea este dedicată bugetului, nu evaluării angajamentelor asumare prin acordul cu FMI şi CE.