MENIU

Tăriceanu îl desconsideră pe Iohannis: Poate cere demisia premierului, ca orice cetățean

<p>Călin Popescu Tăriceanu &icirc;i răspunde lui Iohannis</p>

Preșdintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu spune că președintele Klaus Iohannis poate cere demisia premierului ca orice cetățean. 

Președintele Senatului nu este impresionat de solicitarea lui Klaus Iohannis privind demisia Vioricăi Dăncilă.

”Poate să ceară demisia premierului, cum poate să o facă orice cetățean. Are aceeași valoare, nici mai mare, nici mai mică. Urmărește ceva politic. Președintele face o gravă eroare de apreciere. Vrea să pară ce nu este. Nu poate să controleze prim-ministrul", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3. 

Tăriceanu consideră chiar că Iohannis nu cunoaște bine atribuțiile constituționale.

”Președintele nu cunoaște bine care sunt atributele instituționale ale președintelui. Vreau să-i atrag atenția că premierul nu are niciodată nevoie de mandat ca să plece într-o vizită. Viorica Dăncilă vorbește în numele Guvernului și în numele României. Politic, președintele poate să facă declarații, să deschidă un război cu majoritatea, cu Guvernul, e problema dânsului. Majoritatea PSD-ALDE a adoptat întotdeauna o poziție de respect față de instituție”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat refuzul premierului Viorica Dăncilă de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni drept o greşeală şi i-a cerut demisia, pentru că nu face faţă responsabilităţilor funcţiei. 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat la rândul său că premierul Viorica Dăncilă nu va demisiona la solicitarea președintelui Klaus Iohannis.