MENIU

Tăriceanu, despre audierea lui Mihălcescu: DNA este o măciucă politică a unor forţe oculte

<p>Tăriceanu, "polițistul bun" din coaliția de guvernare</p>

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că DNA este o "măciucă politică" a unor forţe oculte, referindu-se la faptul că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost chemată la DNA exact când prezida şedinţa în care Opoziţia a cerut revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei.

"Cred că pentru toată lumea devine din ce în ce mai evident că aşa cum s-a mai întâmplat şi în momentul de faţă DNA e un instrument, este o măciucă poltică, care încearcă se servească unor forţe oculte. E evidentă încercarea de a o scoate din joc pe doamna Carmen Milălcescu, în aşa fel încât puciul celor din Opoziţie să aibă şanse cât mai mari de succes. Sigur că a eşuat, dar nu putem să nu observăm această încercare de debarcare a domului Dragnea şi a domnului Iordache. (...) Opoziţia recurge la măsuri din ce în ce mai disperate pentru a îşi pune în aplicare planul pentru răsturnarea Guvernului", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la un post tv.

Liderul ALDE a adăugat că acţiunile Opoziţie şi ale şefului statului Klaus Iohannis se înscriu în aria răsturnării actualei majorităţi, dând ca exemplu discuţiile între liderul USR, Dan Barna, şi Iohannis sau încercarea preşedintelui României de a bloca remanierea guvernamentală, notează mediafax.

"Forţe oculte mai mult sau mai puţin. Acum depinde. Vedem că domnul Barna poartă discuţii cu preşedintele ţării, care văd că îl încurajează în aceste acţiuni, dar probabil sunt şi alte forţe în spate. Opoziţia pare destul de dezarticulată, nu vedem mare lucru la nivelul PNL şi nici al USR. Vedem acest joc al preşedintelui, discuţiile cu domnul Barna, încercările de a împiedica remanierea guvernamentală, toate se înscriu în aria răsturnării actualei majorităţi. Aici nu e vorba de un demers democratic. E vorba de jocuri ale unor forţe oculte care încearcă să răstoarne Guvernul", a explicat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a vorbit şi despre solicitarea DNA către Parlament pentru începerea urmăririi penale în cazul său, spunând că Direcţia Naţională Anticorupţie "pur şi simplu îşi bate joc de noi".

"Tot demersul DNA de a determina Senatul să voteze cererea pentru urmărirea mea face parte din acest joc. DNA pur şi simplu îşi bate joc de noi, nu a transmis o listă, un opis pe fiecare volum. E o muncă foarte anevoioasă, dar sigur voi continua să fac acest lucru şi sunt pregătit să dau explicaţiile necesare când colegii mei vot cere acest lucru", a conchis preşedintele ALDE.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu