MENIU

Tăriceanu, criticat aspru de politicieni, după noul atac la adresa DNA. Dragnea îi ia apărarea

Lideri de partid şi parlamentari l-au criticat dur pe Călin Popescu Tăriceanu pentru noul atac la adresa DNA. Astfel, Gorghiu a declarat, referitor la apelul ca aleşii să refuze să se mai pronunţe asupra solicitărilor DNA, că politicienii nu trebuie să fie mai presus de lege şi că Tăriceanu ar putea foarte bine să propună şi ca aceştia să nu mai stea la cozi sau să plătească taxe. Totodată, vicepreședintele PNL Raluca Turcan susține că Tăriceanu transformă Parlamentul într-un birou de luptă împotriva DNA și solicită PSD să se poziționeze față de acest demers. Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, consideră că apelul către parlamentari al președintelui Senatului are mai degrabă "rațiuni electorale". În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea spune că îi înţelege preocuparea lui Tăriceanu şi că aceasta poate fi una justificată.

Liviu Dragnea: Îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că înţelege ''preocuparea'' lui Călin Popescu Tăriceanu privind DNA, dar i-a transmis că el este ''absolut convins'' că instituţiile de forţă vor sta departe de procesul electoral, solicitându-i totodată şefului statului garanţii în acest sens.

''Am văzut declaraţia domnului Tăriceanu, îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată, dar eu îi transmit că nu are de ce să aibă motive de îngrijorare pentru că eu sunt absolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campania electorală, deci partidele o să fie lăsate să îşi prezinte programele, candidaţii să discute cu oamenii şi cetăţenii vor fi lăsaţi să voteze liberi şi în cunoştiinţă de cauză'', a afirmat Liviu Dragnea.

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, consideră că apelul către parlamentari al președintelui Senatului are mai degrabă "rațiuni electorale".

"Nu pot fi de acord. Traian Băsescu a reformat sistemul, am admirat, chiar dacă nu eram coleg de partid cu dânsul, modul în care statul de drept și-a intrat în funcție în ultimii ani. Cred că în continuare justiția trebuie sprijinită și cred în continuare că toate aceste măsuri care ajung la Parlament, unde în paranteză fie spus, din păcate, Constituția le trimite și nu ar trebui să decidă Parlamentul dacă o arestare trebuie să aibă loc sau nu. Tocmai de aceea, e probabil ca acest apel să țină mai degrabă din rațiuni electorale, de a reuși să strângă domnul Tăriceanu electoratul pe această zona anti-justiție", afirmă Steriu, luni, pentru RFI.

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan susține că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, transformă Parlamentul într-un birou de luptă împotriva DNA și solicită PSD să se poziționeze față de acest demers.

"Dl Tăriceanu transformă Senatul și Parlamentul României într-un birou de luptă împotriva DNA. Dl Tăriceanu își devoalează intențiile de poziționare față de instituțiile din justiție și după perioada alegerilor. Este evident pentru toată lumea că bătălia împotriva justiției, că susținerea corupției au devenit mult mai importante și mai presante pentru dl Tăriceanu decât interesul public, așa cum ar trebui să facă al doilea om în statul român și un om care își dorește în continuare să reprezinte cetățenii în Parlament", a declarat Turcan, luni, după ședința Comisiei de unificare a PNL.

Liberalii le cer social-democraților, potrivit Ralucăi Turcan, să se poziționeze față de demersul șefului Senatului.

"PNL solicită public PSD să se poziționeze pe acest demers al președintelui Senatului, să vedem de ce parte se situează PSD-ul, dacă va fi lângă umărul dl Tăriceanu împotriva justiției pentru blocarea acțiunilor DNA și pentru o protecție a oamenilor politici cu sfidarea interesului public sau va fi de partea bunei funcționări a instituțiilor statului. Așteptăm reacția președintelui Dragnea, a liderilor PSD în Parlamentul României pentru a vedea și cetățenii României de ce parte se situează", a completat vicepreședintele PNL.