MENIU

Tăriceanu, către Cioloș: Bugetul e adevărat varză de Bruxelles. Ni se propune o Românie de 2 lei!

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a avut un discurs dur în cadrul dezbaterilor pentru adoptarea bugetului de stat pe anul 2016. De la tribuna Parlamentului, Tăriceanu i-a transmis lui Cioloș că bugetul ”seamana cu o mancare de carne cu varza, e adevarat varza de Bruxelles”. Mai mult, acesta a adăugat că bugetul condamnă România la stagnare, întrucât ni se propune o Românie de 2 lei.

”Aceasta lege ar fi trebuit sa ne dea o imagine foarte clara asupra Romaniei pe care o vrea acest guvern. Sunt cateva anomalii: sistemul de aparare primeste mai multe fonduri decat bugetul pe educatie si cercetare, iar serviciile secrete de patru ori mai mult decat cultura. Eu am constatat ca reflecteazaspre o Romanie pe care nu mi-as dori-o, la periferia Europei, de rang doi, care furnizeaza forta de munca. Vedem ca ni se propune o "Romanie de doi lei", a punctat Tăriceanu, făcând referire la ministrul Finanțelor.

Șeful Senatului a mai criticat și diferențele dintre banii alocați Educației și cei alocați Apărării:

”Nu putem sa vorbim de o Romanie puternica cu salarii de doi lei. Domnule prim-ministru, va cer sa considerati la modul cel mai serios cresterea salariului minim la 1200 lei, asa incat Romania sa nu atraga investitori prin forta de munca ieftina (din nou aplauza - n.r.). La un buget care isi propune tinte clare de crestere si dezvoltare, nu as fi avut niciun fel de retinere sa dam votul in favorea bugetului. Dar bugetul condamna Romania la stagnare lucru pe care nu il putem accepta. Bugetul seamana cu o mancare de carne cu varza, e adevarat varza de Bruxelles”, a spus Tăriceanu.