MENIU

Tănase: Protestele din 14 noiembrie ar fi trebuit difuzate live. Am cerut o notă explicativă

Preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a declarat, joi, că este nemulţumit de modul în care au fost reflectate protestele din 14 noiembrie, care, în opinia sa, ar fi trebuit difuzate live, și a precizat că i-a cerut, în acest sens, directorului Ştirilor TVR, Claudiu Lukacsi, "o notă explicativă" încă de luni, informează Mediafax.

"El s-a dus în concediu medical. Pe durata concediului medical nu poţi să aplici nicio sancţiune, nicio mutare, nimic. Îl aşteptăm să se întoarcă din concediu şi mi-a trimis nota explicativă. Am citit-o, am văzut despre ce e vorba. Îl aşteptăm să se întoarcă şi să vedem ce se va întâmpla. Nu vreau să mă antepronunţ sau să spun de acum ce am de gând să fac (...) E în concediu medical, îi doresc însănătoşire grabnică. Nu avem voie să acţionăm şi nici nu e corect", a spus Stelian Tănase.

Totodată, Tănase a afirmat că, din informaţiile sale, Lukacsi şi-a luat concediu medical timp de o săptămână și a precizat că va lua o decizie, în cazul său, după ce acesta va fi discutat în Comitetul Director şi în Consiliul de Administraţie al TVR.

"Nu la mine a venit cererea de concediu. Pot să o cer, dar nu vreau să fac pe poliţistul. E o situaţie jenantă, eu nu sunt poliţist. Am să iau o decizie", a spus Stelian Tănase, precizând însă că trebuie să respecte nişte regulamente din TVR, "care sunt foarte în dezavantajul conducerii".

De asemenea, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au solicitat public, marţi, demiterea lui Claudiu Lukacsi din funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, din cauză că "televiziunea publică a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestaţiile publice de vineri, 14 noiembrie".

 
Mai multe pe Mediafax.