MENIU

Suspans la PSD! Cine intră în cursa pentru prezidențiale

PSD anunță marți, după Comitetul Executiv, candidatul pentru prezidențiale. 

Principalii candidați pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD sunt Viorica Dăncilă și Gabriela Firea.

Surse din PSD au declarat pentru Digi 24 că, datele din sodaj o plasează pe Gabriela Firea pe primul loc în preferinţele electoratului PSD.

La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%, potrivit Digi24.

CEX-ul PSD va lua o primă decizie, dar aceasta va fi oficializată în cadrul Congresului PSD din data de 3 august.

„Pe 23 iulie aflăm candidatul și pe 3 august avem Congresul. Ne dorim un Congres de lansare a candidatului. Eu văd Congresul ca pe un eveniment politic, punct, de prezentare a candidaturii. Eu mi-aș dori să fie un eveniment de lansare a candidatului, a programului politic. Suntem în calendar. Mai sunt de venit și săptămâna aceasta. Hai să ne uităm marți la rezultate. De pe 10 august începem să strângem semnăturile, asta înseamnă că trebuie să avem candidatul, pentru că mai sunt practic 100 de zile până la alegeri”, a afirmat Mihai Fifor, miercuri, la TVR 1.

Mai multe articole despre:
PSD prezidenţiale