MENIU

Surse: ROMÂNIA ar putea obţine portofoliul pentru AJUTOR UMANITAR

Surse: ROMÂNIA ar putea obţine portofoliul pentru AJUTOR UMANITAR

ROMÂNIA ar putea da comisarul pentru AJUTOR UMANITAR, conform unei surse Euractiv.com

Conform unor surse, România ar putea obţine portofoliul pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Răspuns la Situaţii de Criză.

Portofoliul de Politici Regionale, vizat de România în cadrul negocierilor, ar urma să ajungă la Croaţia. 

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că România a obţinut cel mai important portofoliu, Dezvoltarea Regională. "Eu negociez cu Juncker", a mai spus Ponta.

"În urma unor negocieri extrem de lungi şi extrem de complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din Comisia Europeană. Dezvoltarea Regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014 - 2019. Din acest punct de vedere, toţi oamenii cu mintea la ei au aplaudat faptul că România, chiar dacă a avut probleme în trecut legat de absorbţia fondurilor europene, chiar dacă avem acest dezavantaj că eu negociez cu preşedintele Juncker şi cu ceilalţi premieri, dar nu sunt la Consiliul European, am obţinut cel mai bun portofoliu pe care ni l-am putut vreodată dori", a spus Ponta.

Nominalizarea Corinei Creţu, CONTESTATĂ. ACL: "Este ilegală!"

Mai multe articole despre:
comisar portofoliu ajutor umanitar