Nicolae, înlocuit cu Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Cazanciuc la Comisia Juridică
Senatorul PSD Mihai Fifor este noul lider de grup al PSD, iar Robert Cazanciuc preia șefia Comisiei Juridice din Senat, au decis astăzi social-democrații în cadrul Comitetului Executiv. Cele două funcții au fost deținute de Şerban Nicolae. Acesta a fost înlăturat în urma poziţiei sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie.
Liviu Dragnea s-a declarat extrem de nemulțumit și de prestația senatorului Nicolae Șerban, șeful Comisiei Juridice. Liderul PSD a susținut miercuri că a existat o lipsă de comunicare și neîncredere între fostul lider de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae, și conducerea partidului și a susținut că o lege a grațierii nu rezolvă problemele din justiție.
"A apărut această neîncredere și această lipsă de comunicare, această lipsă de dorință de comunicare între președintele partidului, conducerea partidului și liderul de grup, a apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat și să fie susținut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noștri, care au adoptat niște amendamente fără să fie susținute de partidul care i-a propus, și președinția Comisiei juridice a fost schimbată. Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar și domnul Șerban Nicolae ca și lider de grup și președinte de Comisie a mers acolo susținut politic de către partid, și a adoptat, a propus, a susținut și a convins și colegii de partid să susțină niște amendamente pe care partidul nu le susține", a declarat Dragnea la finalul Comitetului Executiv Național care a decis înlocuirea lui Șerban Nicolae cu Robert Cazanciuc la președinția Comisiei juridice, iar Mihai Fifor va prelua șefia grupului senatorial al PSD, scrie Agerpres.
Liderul PSD a arătat că, așa cum a spus și după alegeri, s-a reafirmat în plenul CExN că prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a Programului de guvernare, așa cum a fost prezentat în campanie, și nu grațierea faptelor de corupție.
"Nu am avut astăzi discuții despre sancțiuni, nici de pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să fie asumate, pentru că pe noi ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat și să fie toată lumea conștientă că acele obiective sunt prioritatea noastră. S-a mai spus și astăzi, membrii din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție. Au fost și poziții publice ale mele care au fost cunoscute, asumate de partid, care din păcate nu au fost respectate. Am ascultat ce a spus colegul nostru, ce au spus colegii noștri în această ședință și le-am am spus și care este punctul meu de vedere. Indiferent de argumentele aduse atât în ședință, cât și în spațiul public, eu am ridicat această problemă colegilor mei — să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a grațierii mai este oportună", a adăugat Dragnea.