MENIU

SUA către români: "Primiţi imigranţi". Ambasadorul SUA îi răspunde lui James Bond

<p>Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm</p>

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti îi îndeamnă pe români să primească imigranţi. Nu sunt o povară, ci o potenţială resursă, arată Hans Klemm într-un editorial. Diplomatul dă exemple de imigranţi celebri care au făcut istorie în America şi spune că el însuşi are rădăcini germane. Klemm precizează că lansează un apel către români după ce a primit un e-mail semnat de un român cu pseudonimul James Bond.

Ambasadorul american vine cu o serie de argumente pentru a-i convinge pe români să-i accepte pe imigranţi. Diplomatul aminteşte că imigranţi precum Einstein sau Madeleine Albright au adus mari contribuţii societăţii americane.

"Nu consideraţi acest lucru o potenţială povară pentru societate, ci o potenţială resursă. Lăsaţi-i pe aceşti imigranţi să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetăţenilor şi fiecăruia în parte şi în care fiecare membru al societăţii are ocazia de a contribui la vibranta cultură şi economie a României", spune Hans Klemm.

Ambasadorul aminteşte de un discurs al preşedintelui Obama, care a îndemnat recent, într-o moschee din America, la toleranţă faţă de musulmani.

"Îi încurajez pe toţi locuitorii acestei minunate ţări cu o îndelungată istorie şi o foarte mare diversitate, să îi primească pe imigranţi şi să-i ajute să fie musulmani şi români" - mai spune Hans Klemm.

România nu este deocamdată o destinaţie pentru sutele de mii de refugiaţi care ajung în Europa, dar va găzdui peste şase mii de persoane în baza unei scheme de redistribuire a Comisiei Europene.