MENIU

Stelian Negrea: Ponta a dat din coate şi şi-a aranjat o vizită "autoinvitată" la sediul BERD

Stelian Negrea a postat pe pagina sa de facebook un comentariu în care precizează că potrivit surselor sale, Victor Ponta a "dat din coate" şi şi-a aranajat o vizită autoinvitată la sediul BERD, din Londra. Potrivit jurnalistului, Ponta datorează vizita lui Dragos Andrei, fost consilier al lui Victor Ponta, numit recent drept reprezentant al Romaniei la BERD. Andrei ar fi făcut presiuni pentru ca Ponta să fie primit.

 Redăm integral postarea lui Stelian Negrea:

"Victor Viorel Ponta a dat din coate si si-a aranjat joi o vizita "autoinvitata" la sediul BERD de la Londra, mi-au spus niste surse din City-ul londonez. Desi oficialii acestei banci stiu ca premierul Romaniei este trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie alaturi de Dan Sova n-au avut cum sa-l refuze pentru ca este inca oficial al unei tari unde BERD deruleaza operatiuni. > Nu este o vizita "as usual", pe care o fac oficialii unei tari la aceasta institutie, ci una "la impuse" pentru care a tot facut presiuni Dragos Andrei fost consilier al lui Victor Ponta si numit recent drept reprezentant al Romaniei la BERD. >

Si uite asa ajunge Victor Viorel Ponta din anticamera DNA si din salile de judecata ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie direct in inima financiara a Londrei unde-si are sediul central BERD. > Si ca sa vedeti cum se leaga dosarul de la DNA cu BERD sa va povesteasc o mica istorioara: Victor Ponta a insistat la BERD sa ofere o linie de finantare pentru Complexul Energetic Turceni de acolo de unde Dan Sova a supt prin contracte de asistenta juridica milioane de lei din care i-a dat si lui Victor Ponta 180.000 de lei si o masina sport de cursa scumpa. Insa BERD a cerut pentru acordarea acestui credit ca CE Turceni sa-si faca ordine in achizitiile publice adica inclusiv in contractele de asistenta juridica. > Cum era e asteptat "curatenia" ceruta de BERD nu s-a intamplat insa linia de finantare nu a fost retrasa imediat iar CE Turceni a inceput sa plateasca penalitati de netragere a respectivei sume de bani.

Intr-un final imprumutul a fost retras din cauza noastra pentru ca nu s-a facut "curatenia" in achizitiile publice ale CE Turceni. > Sper ca macar la aceasta vizita oficialii BERD sa ii atraga cu fermitate dar si cu diplomatie atentia lui Victor Ponta ca nu asa se papa banii publici ca doar nu va asteptati ca Victor Ponta sa isi ceara scuze celor de la BERD ca a papat bani publici de la CE Turceni prin proceduri de achizitie controversate si pentru niste servicii juridice inutile. Si in plus a mai facut presiuni si la BERD pentru o suma suplimentara ca poate, cine stie, se putea infige sa dreneze si bani de la o ditamai astfel de institutie bancara", se arată pe pagina de facebook a lui Stelian Negrea.

Mai multe articole despre:
Londra Victor Ponta vizită BERD Stelian Negrea