MENIU

Stelian Ion (USR), după decizia CCR: ”Se încearcă confiscarea atribuțiilor președintelui”

Stelian Ion, deputat USR, a declarat, la Parlament, că decizia CCR, prin care este admisă cererea de revocare a lui Kovesi, nu surprinde , ntrucât ajută foarte mult puterea. Pe de altă parte, Ion a menționat că un președinte jucător poate lua și decizia de a nu respecta hotărârea CCR, chiar dacă există riscul suspendării. Acesta a mai spus că se încearcă confiscarea unor atribuții ale președintelui, prin această decizie.

Stelian Ion a declarat că nu îl surprinde decizia CCR:

”Nu ne suprinde, am vazut in ultima perioadă o insiruire de decizii CCR care par să ajute Puterea. PSD, ALDE ajutată de UDMR, cu ajutorul masiv al CCR. Sunt obligatorii deciziile CCR, trebuie să le respectăm, dar putem să le comentăm, să aducem critic unei instituții care arată că judecători CCR sunt numiti politic. Pe viitor, căci aici nu va fi sfârșitul, se vor pronunța și alte soluții. În această manieră, lumea piere încredereea în CCR, instituția fundamentală a statului”. 

Întrebat dacă Klaus Iohannis este obligat să respecte decizia CCR, Stelian Ion a spus: ”Această solutie ajuta foarte mult puterea, noi nu am gasit argUmente. Daca s-ar fi analizat impartial legislatia, ne asteptam la solutie de respingere. Nu vedem cum faptul ca președintele care are atirbuții legale comite o încălcare, este inimaginabil, se încearca luarea unor atributii ale președintelui, confiscarea. Este un moment trist, un regres în justiția română!”. 

Mai multe articole despre:
Kovesi CCR Stelian Ion