MENIU

Stelian Ion, despre închisoarea de weekend: "PSD deschide larg poarta închisorilor! O bazaconie!"

Opoziţia a criticat dur proiectul adoptat de PSD-ALDE-UDMR, prin care cei care au pedepse de până la 5 ani pot executa pedeapsa acasa, în weekend sau în centre special amenajate. USR a susţinut că PSD se comportă ca un „piroman”.

Stelian Ion a anunţat că prin acest proiect PSD distruge justiţia:

“Este o bazaconie ceea ce propuneţi dumneavoastră – închisoarea acasă. Ce a făcut PSD de se comportă asemenea unui piroman care smulge cutia de chibrituri din mână şi dă foc casei. A preluat pur şi simplu un alt proiect al colegilor noştri, a adus amendamente – 18 am numărat – la opt articole, au modificat complet conţinutul şi au relaxat foarte mult această legislaţie, în continuarea demersului mai vechi de dezincriminări, de relazare a legislaţiei penale. Îşi doresc cei de la PSD să rezolve problema corupţiei prin eventuala abrogare a întregului cod penal. PSD distruge justiţia, slăbeşte legislaţia penală, deschide larg porţile închisorilor”, a susţinut Stelian Ion.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 170 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” şi 6 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.