MENIU

Sorin Roşca Stănescu: "Traian Băsescu, vânător de zestre"

<p>Sorin Roşca Stănescu: Klaus Iohannis şi-a asumat un mare risc nimindu-l pe Dacian Cioloş</p>

Sorin Roşca Stănescu a publicat un editorial în care comentează pe marginea fuziunii dintre Partidul Mișcarea Populară (PMP) cu Uniunea Națională pentru Progresul României (PRU).

"Traian Băsescu nu fuzionează cu UNPR de florile mărului. Şi nici din vreun motiv de natură doctrinară. La fel ca PNR-ul lui Virgil Măgureanu, şi UNPR-ul generalului cu patru stele, Gabriel Oprea, a beneficiat de condiţii excepţionale sub aspect logistic. De altfel, primul sediu, cel din spatele hotelului Triumf, în care urmează să se mute DNA, UNPR-ul domnului Oprea l-a primit de la stăpânire cu câteva zile înainte ca partidul să se înregistreze oficial. A fost un fel de avans", scrie Sorin Roşca Stănescu în editorialul publicat de portalul corectnews.com.

"Dar cine era 'stăpânirea'? Traian Băsescu era preşedinte, iar Emil Boc avea nevoie să-şi încropească o majoritate parlamentară, peste capul alegătorilor, pentru a putea guverna. Iar coada de topor a fost Gabriel Oprea şi partidul său de strânsură. Alcătuit în special din parlamentari traseişti. Aşa că primul sediu l-a primit de la Traian Băsescu. În continuare, gospodar cum îl ştim, Gabriel Oprea a strâns, dacă nu un electorat, în orice caz un număr remarcabil de mare de oameni politici şi un număr şi mai mare de sedii în întreaga ţară. UNPR a devenit astfel, dacă nu un partid politic în adevăratul înţeles al cuvântului, o mare reţea de prăvălii. Ei bine, aceste prăvălii au fost vizate cu succes de Traian Băsescu. Aceasta este zstrea UNPR în mariajul făcut cu un partid care, la alegerile locale, a obţinut un rezultat sub genunchiu broaştei. Infrastructura, însă, îl va putea ajuta pe Traian Băsescu să prospere. Iar în urma acestui mariaj, câţiva indivizi din UNPR, după ce au eşuat în negocierile cu PSD şi cu PNL, s-ar putea să prospere. Şi chiar să intre, la limită, în viitorul Parlament", a adaugă Roşca Stănescu.

Citeşte articolul complet pe site-ul corectnews.com.