MENIU

Sorin Roșca Stănescu: Vine Guvernul Ponta IV

Sorin Roșca Stănescu: Vine Guvernul Ponta IV

Se pregateste de zor un nou Guvern. A fost Ponta I. Imediat dupa caderea lui Mihai Razvan Ungureanu. A urmat Ponta II. Dupa victoria USL la alegerile parlamentare. A venit si Ponta III. Dupa ruperea USL. Si, in fine, acum, in laboratoarele Partidului Social Democrat, se fac si se desfac combinatii pentru un nou Executiv. Este pe teava Guvernul Ponta IV. De ce este necesara o noua formula? Si ce putem astepta de la ea?, scrie senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu, pe corectnews.ro.

"Chiar cu mult timp inainte de ruperea USL, Partidul Social Democrat si-a cautat aliati, pentru orice eventualitate. Si, evident, pentru a-i tine sub presiune pe liberali. Pentru a-i inghesui treptat in unghiul mort al ringului de box. Sa ne amintim. Intr-o buna zi, intreaga suflare USL-ista a asistat stupefiata la semnarea grabita a unor documente de catre Victor Ponta si Gabriel Oprea. Presedintele UNPR decisese sa schimbe tabara. Partiduletul despre care Victor Ponta afirmase in repetate randuri ca nu reprezinta altceva decat o oaste de stransura alcatuita in special din oportunisti, iata, intra pe usa din dos in USL. Pana sa apuce Crin Antonescu sa reactioneze, liderul liberal a descoperit ca mai are un partener de dialog. Nu-i nimic, e paritate, l-a linistit Victor Ponta. Tu esti in alianta cu Partidul Conservator si il ai de partea ta pe Daniel Constantin, eu, la egalitate, il voi lua pe Gabriel Oprea. PNL a inghitit galusca. In scurt timp insa, ce sa vezi? PC si Daniel Constantin au trecut si ei, cu arme si bagaje, la PSD. Acum, liberalii discutau in USL intr-un raport de unu la trei. Si nici macar. Pentru ca Victor Ponta a inceput sa cumpere, la bucata, ministri liberali. Care, fiind si negociatori in USL, l-au izolat practic pe Antonescu.

Si tot inainte de decesul USL, Victor Ponta, fara a-i avertiza pe liberali, si-a anuntat decizia de a-i coopta pe maghiari la guvernare. Din nou, PNL a ramas in offside. Iar UDMR a stat pe teava, asteptand momentul potrivit. El a sosit atunci cand a fost rupt USL. urma unei remanieri semnificative, sa asistam la nasterea Guvernului Ponta IV".

Mai multe, pe CorecNews.ro.