MENIU

Sorin Grindeanu, întrevedere cu cancelarul Austriei, la Bruxelles

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu cancelarul austriac Christian Kern, prilej cu care a reconfirmat susținerea României față de o Europă consolidată, unitară și inclusivă, precizează un comunicat al Executivului, anunţă Agerpres. 

Întâlnirea, la care a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut loc în contextul reuniunii Partidului Socialiștilor Europeni.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la prioritățile aflate pe agenda europeană, cu accent asupra temelor discutate la Consiliul European din 9 — 10 martie. "România își menține clar poziția privind aprofundarea Uniunii, cu toate politicile și proiectele sale de succes, mai ales Piața Internă, Spațiul Schengen și zona Euro. Reconfirm susținerea României față de o Europă consolidată, unitară și inclusivă", a subliniat premierul Grindeanu.

În timpul întrevederii, cei doi au agreat efectuarea unei vizite oficiale a premierului României la Viena, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, detaliile urmând să fie stabilite pe canale diplomatice.

După cum precizează comunicatul Guvernului, un alt punct al discuției a vizat relațiile economice dintre cele două țări, cu accent asupra investițiilor cu capital austriac în România, având în vedere faptul că Austria este unul dintre principalii parteneri comerciali ai țării.

La rândul său, cancelarul Austriei, Christian Kern, l-a felicitat pe primul-ministru român pentru rezultatul alegerilor și l-a asigurat că va susține România în efortul de atragere a fondurilor europene pentru finanțarea proiectelor care să contribuie la remedierea condițiilor din penitenciare, se mai arată în comunicat.