MENIU

Sondaj Realitatea.net: Ludovic Orban este "cel mai SLAB preşedinte al PNL"

<p>Ludovic Orban</p>

O consultare realizată de site-ul Realitatea.net arată opinia cititorilor cu privire la topul celor mai slabi președinți ai PNL. Consultarea i-a luat în calcul pe toți președinții PNL din 1990 și până acum. Conform voturilor exprimate de mii de cititori ai site-ului www.realitatea.net, ”cel mai slab președinte al PNL” este Ludovic Orban, actualul lider al Partidului Național Liberal, începând cu 17 iunie 2017. Acesta este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL în perioada 2 octombrie 2004 - 20 martie 2009, în prezent lider al ALDE.

Cititorii site-ului Realitatea.net au decis: Ludovic Orban, actualul lider al Partidului Național Liberal, este şi "cel mai slab preşedinte" al partidului!

Potrivit sondajului lansat de site-ul nostru de ştiri, Ludovic Orban a avut cea mai slabă prestaţie. Acesta a primit 15.249 de voturi de la repondenții sondajului, potrivit rezultatelor finale. Orban este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL în perioada 2 octombrie 2004 - 20 martie 2009, în prezent liderul ALDE.

Iată, aşadar, cum au votat cititorii Realitatea.net la întrebarea "Care a fost cel mai slab preşedinte al PNL?". Menţionăm că acestea sunt REZULTATELE FINALE ale sondajului.

Ludovic Orban - 29,40% - 15.249 voturi

Călin Popescu Tăriceanu - 20,08% - 10.415 voturi

Co-preşedinţii Vasile Blaga şi Alina Gorghiu - 11,65% - 6.046 voturi

Raluca Turcan - 11,38% - 5.904 voturi

Klaus Iohannis - 6,67% - 3.463 voturi

Crin Antonescu - 6,49% - 3.370 voturi

Valeriu Stoica - 4,54% - 2.356 voturi

Theodor Stolojan - 3,53% - 1.836 voturi

Radu Câmpeanu - 3,49% - 1.812 voturi

Mircea Ionescu Quintus - 2,72% - 1.414 voturi


Rezultatele finale ale sondajului au fost analizate, duminică seara, la Realitatea Tv, în emisiunea "Realitatea românească".

 

Gușă: Politicienii, deranjați când li se arată oglinda. Orban să afle de unde vine părerea negativă


PNL a fost aspru criticat în ultima vreme pentru că nu a fost capabil să joace eficient rolul principalului partid de opoziție și pentru că nu oferă președintelui Klaus Iohannis un sprijin.

Klaus Iohannis nu mai are pe ce să se bazeze, nu mai are un partid care să-l sprijine, însă este ”păcălit” că stă bine în sondaje, a atras atenția, zilele trecute, consultantul politic Cozmin Gușă.

”Alina Gorghiu și Raluca Turcan, două doamne care n-au făcut nimic pentru partid. Klaus Iohannis trage ponoasele că nu mai are un partid care să-l sprijine. USR au spus că o preferă pe Kovesi. Mizele din spatele lucrurilor de care am râde când vorbim de PNL este și lăsarea în offside a lui Iohannis pe care unii din jurul lui azi îl păcălesc că merge relaxat spre noua candidatură și că are un scor mare în sondaje. Iohannis, dacă va fi suspendat de PSD, trebuie să-și confirme scorul prin realizări. Românii care l-au votat vor spune 'Ia să vedem... Câte din ce a promis în campanie a făcut?'. Miza degringoladei din PNL trebuie interpretată în această cheie de joc politic”, a spus Gușă.

Consultantul politic a explicat și ce se întâmplă în acest moment în partid. "Merge Vasile Blaga la partid și le sugerează tuturor că s-a dus și a ocupat sediul. Vine Orban și ne informează că a fost o chestie normală. Că Blaga n-a ocupat sediul. Că el era pe acolo, dar n-a intrat, să nu-i deranjeze. Nu poți să te porți ca un papagal închiriat și vii să strigi că nu s-a întâmplat nimic", susține Cozmin Gușă.

Prin această mișcare, Vasile Blaga l-a condiționat pe Ludovic Orban să așeze anumiți liberali pe lista de candidați la alegerile europarlamentare, punctează consultantul politic.

" 'Noi te susținem la președinție daca ești cuminte. Ca să fii cuminte trebuie să pui pe liste la europarlamentare persoanele pe care ți le dăm noi, cu mine - Blaga - în frunte. Mai e și Crin Antonescu pe aici. În afară de soția lui, care dorește să fie în continuare europarlamentar, ar merge și el să stea pe bani buni la Bruxelles. Orban e dependent de noi' ", a explicat acesta.

Nu este posibil ca liberalii să nu fi realizat fuziunea între PNL și PDL după patru-cinci ani de zile, subliniază Cozmin Gușă. ”E posibil ca Baga să se întâlnească doar cu foști oameni din PNL ca să șantajeze actualul președinte al PNL care e vai și amar de capul lui? Același Orban care spunea că nu e nevoie să se unească partidele anti-PSDragnea... El nu-și dă seama că a căzut câteva etaje cu liftul”, a concluzionat Gușă.

________

Realitatea.net realizează pe site o serie de consultări pentru a afla care este opinia cititorilor despre cei mai slabi lideri ai principalelor partide. După PNL, vor urma UDMR și PSD. Consultările nu au rolul unui sondaj de opinie reprezentativ național.